GARANTIE

SOLICITAREA DE GARANTIE

Daca doriti sa solicitati o interventie in garantie, vizitati service-ul autorizat si prezentati carnetul de service. De obicei, reparatia va fi efectuata imediat. Retineti insa ca unele reparatii necesita in prealabil obtinerea aprobarii producatorului.

GARANTIA PENTRU SUPRAFETELE VOPSITE

GARANTIA PENTRU SUPRAFETELE VOPSITE

Pe langa garantia de 3 ani in limita a 100.000 de kilometri, vehiculul dispune si de o garantie pentru suprafetele vopsite. Perioada de valabilitate a acesteia este aceeasi cu cea a vehiculului. Daca vopseaua prezinta defecte de material sau de fabricatie, reparatiile vor fi efectuate gratuit de catre orice service autorizat.
GARANTIA IMPOTRIVA COROZIUNII

GARANTIA IMPOTRIVA COROZIUNII

Vehiculul dispune de o garantie impotriva coroziunii cu o perioada de valabilitate de 6 ani de la cumpararea vehiculului, indiferent de proprietar. Daca o piesa a caroseriei vehiculului este perforata prin coroziune, panoul afectat este reparat sau inlocuit gratuit de orice service autorizat. (Prin perforare se intelege gauri prin caroserie, provocate de coroziune. Acestea pot aparea din cauza unui defect de material sau de fabricatie.)
GARANTIA PENTRU SUPRAFETELE VOPSITE SI GARANTIA IMPOTRIVA COROZIUNII

GARANTIA PENTRU SUPRAFETELE VOPSITE SI GARANTIA IMPOTRIVA COROZIUNII

Garantia pentru suprafetele vopsite nu acopera repararea sau inlocuirea necesara ca urmare directa a:
- Nerespectarii recomandarilor Land Rover privind intretinerea corespunzatoare a vopselei si a caroseriei, prin spalare periodica.
- Neremedierii la timp a defectelor de vopsea sau provocate de coroziune, inregistrate in carnetul de service de un dealer autorizat in momentul reviziei periodice si a factorilor care nu pot fi controlati de Land Rover, cum ar fi factorii de mediu (sarea, reziduurile industriale, daunele provocate de furtuni, ploile acide) si deteriorarile (ciupituri provocate de pietre, zgarieturi şi utilizarea agentilor de curatare necorespunzatori).
- Reparatiilor in urma accidentelor, care utilizeaza materiale sau metode de reparatie ce nu au fost aprobate de Land Rover.
- Modificarilor vehiculului fata de specificatiile originale Land Rover.
ACOPERIREA GARANTIEI IN TIMPUL CALATORIILOR

ACOPERIREA GARANTIEI IN TIMPUL CALATORIILOR

Un Land Rover este conceput pentru a porni in calatorie. Iar reteaua noastra de service este foarte extinsa, cu filiale in toata lumea. Toate service-urile autorizate pot efectua reparatii acoperite de garantie. Este responsabilitatea dvs. sa prezentati carnetul de service (ca dovada a garantiei si a dreptului la materialele de service si intretinere asociate acesteia). In caz contrar, service-ul autorizat va trebui sa contacteze Land Rover, importatorul local sau organizatia de vanzari la nivel national, inainte de a efectua lucrarea. In majoritatea situatiilor, toate reparatiile vor fi gratuite. In mod exceptional, este posibil sa vi se solicite plata reparatiilor care de fapt sunt acoperite de garantie. In acest caz, pastrati factura (si, daca este posibil, toate piesele inlocuite), iar service-ul dvs. autorizat va va rambursa imediat contravaloarea, la revenirea din calatorie.

Garantia vehiculului

3 ani in limita a 100.000 km parcursi

Un Land Rover este un superlativ al tehnicii, designului si proiectarii. Daca in primii 3 ani orice piesa trebuie reparata sau inlocuita ca urmare a unui defect de fabricatie, operatia va fi efectuata gratuit de catre orice service autorizat. Pentru anvelope, garantia este acordata separat de catre producatorul acestora. Cu toate acestea, service-ul autorizat va poate ajuta cu orice solicitare de garantie referitoare la anvelope. Si accesoriile originale Land Rover beneficiaza de aceeasi garantie ca vehiculul nou, daca au fost montate de un service autorizat in maxim 1 luna sau dupa cel mult 1.000 mile/1.600 km de la achizitionarea vehiculului nou, oricare dintre situatii survine prima.

Ca proprietar al unui Land Rover

Puteti face foarte multe pentru a pastra valabilitatea garantiei. Manualul de utilizare si carnetul de service ofera informatii despre cum trebuie ingrijit corespunzator un Land Rover. Este responsabilitatea dvs. sa va asigurati ca vehiculul este intretinut corespunzator, utilizand materiale care respecta specificatiile tehnologice Land Rover. Daca nu efectuati lucrarile de intretinere necesare (care includ spalarea periodica a caroseriei), conform intervalelor de revizie periodica precizate de Land Rover, puteti pune in pericol valabilitatea garantiei. Cu cat problemele sunt identificate mai rapid, cu atat vor fi mai usor de rezolvat. Asa ca duceti vehiculul la un service autorizat, cat mai curand posibil; acest lucru permite evitarea agravarii defectiunilor si reparatiile suplimentare. Nu uitati sa pastrati toate documentele si facturile aferente lucrarilor de intretinere si reparatii si sa notati toate lucrarile in carnetul de service.

Aveti intrebari? Aveti nevoie de ajutor?
Daca aveti intrebari despre garantia vehiculului, solicitati ajutorul service-ului autorizat local.


Gasiti lista completa aici.

*Excluderile de la garantie

Desi garantia este foarte cuprinzatoare, aceasta nu acopera toate elementele, cum ar fi cele care necesita reglarea sau inlocuirea in timpul operatiilor normale de service si intretinere. De asemenea, nu acopera repararea sau inlocuirea necesara ca urmare directa a:

• Uzurii normale
• Intretinerii necorespunzatoare a vehiculului, fara a respecta programele de intretinere si instructiunile de service Land Rover
• Realimentarii sau completarii cu un tip de combustibil incorect, de ex., benzina in loc de motorina
• Neutilizarii pieselor sau lichidelor specificate de Land Rover (sau a pieselor de calitate echivalenta)
• Deteriorarilor rezultate din neglijenta, accidente sau utilizare incorecta
• Modificarilor neautorizate a vehiculului sau pieselor


Alte excluderi
Garantia Land Rover nu este responsabila pentru neplacerile, pierderile de transport, de timp sau orice alta dauna ocazionala ori colaterala pe care dvs. sau alta persoana o poate suferi ca urmare a unui defect acoperit de garantie.